Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Nu ska DN:s bevakning täcka hela Sverige

Arbetet med att bygga upp ett nätverk av medarbetare som ska ge Dagens Nyheter en bättre nyhetsbevakning av hela Sverige är i full gång.

I förra veckan lanserades den sajt där frilansmedarbetare som är intresserade av att arbeta för DN kan anmäla sitt intresse.

Foto: Anette Nantell/DNEn av DN:s mest erfarna redaktörer, Lars Axelsson, leder arbetet med att få igång nätverket som ska se till att Dagens Nyheter får en mer rikstäckande bevakning av större nyhetshändelser.

– Vi har fått in många ansökningar från kvalificerade journalister som vill bidra till DN:s journalistik. Idén är att vi snabbt ska kunna vara på plats och täcka större nyhetshändelser ute i landet, säger Lars Axelsson.

Till att börja med söker DN medarbetare som utgår från 23 städer – från Malmö i söder till Kiruna i norr. När medarbetarna är på plats under våren är tanken att det ska märkas i Dagens Nyheters journalistik.

– Oavsett om det handlar om en BB-kris i Norrland eller någon stor nyhetshändelse i Örebro så ska vi snabbt vara på plats och ge bästa möjliga bevakning till våra läsare, säger Lars Axelsson.

Erfarna nyhetsjournalister som är intresserade av att vara en del av DN:s riksnätverk kan gå in och anmäla sig här.

Riksnätverket. 23 orter där DN söker medarbetare

Kiruna

Luleå

Umeå

Östersund

Sundsvall

Falun

Gävle

Uppsala

Västerås

Örebro

Eskilstuna

Karlstad

Norrköping

Linköping

Göteborg

Borås

Jönköping

Visby

Växjö

Kalmar

Halmstad

Helsingborg

Malmö

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.