Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Anonyma hot ledde till omfattande evakueringar i Moskva

Säkerhetspersonal ser på onsdagen till att inte släppa in någon på Gum i Moskva. Varuhuset var ett av många ställen i Moskva som det riktades bombhot mot.
Säkerhetspersonal ser på onsdagen till att inte släppa in någon på Gum i Moskva. Varuhuset var ett av många ställen i Moskva som det riktades bombhot mot. Foto: Vasili Maximov / AFP

Mer än 15.000 personer evakuerades på onsdagen från flera shoppinggallerior, universitet och tågstationer i Moskva. Åtgärden följde efter det att ett flertal bombhot riktats mot platser i den ryska huvudstaden, enligt medierapporter.

En uppgiftslämnare hos räddningstjänsten uppger för statliga nyhetsbyrån Tass att drygt 30 framträdande platser, bland dem det välkända varuhuset Gum intill Röda torget, temporärt tömdes på besökare efter det att anonyma hot kommit in via telefon, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Raden av bombhot följde på onsdagen, efter två dagar då liknande hot riktats mot en rad städer runtom i Ryssland, vilket ledde till evakuering av totalt cirka 45.000 personer.

Inte på någon plats har några bomber påträffats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.