Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Fyra skjutna vid skola i USA – en död

Grafik: Google Maps

Minst fyra personer har skjutits vid en skola utanför staden Spokane i delstaten Washington i USA, rapporterar den amerikanska tidningen The Spokesman-Review.

Enligt tidningen har en elev dött i samband med skottlossningen.

Strax efter klockan 10 lokal tid på onsdagen öppnade en person eld på ett gymnasium i Rockford, söder om staden Spokane i delstaten Washington.

Flera personer har skadats och en misstänkt har kunnat gripas, skriver den amerikanska tidningen The Spokesman-Review.

– Skytten är i baksätet på en polisbil just nu, säger sheriffen Ozzie Knezovich till tidningen.

Enligt myndigheterna har en elev dött och minst tre skadats i samband med skottlossningen.

Gärningsmannens identitet och motiv är ännu inte känt.

Både helikopter och flera ambulanser har kallats till platsen och på radion har polisen gått ut med ett meddelande om att allmänheten ska undvika skolan. Alla skolor Spokanedistriktet stängdes ned i proaktivt syfte.

Enligt en förälder som har barn på en närliggande skola ska barn ha sprungit in i byggnaderna när ett alarm började ljuda. 

– De gjorde en övningen på just detta igår. Jag tyckte det var konstigt att de gjorde samma övning två dagar i rad, säger kvinnan till The Spokesman-Review.

Rockford ligger ungefär 30 minuters bilkörning sydost om staden Spokane i delstaten Washingtons östra del och har ungefär 500 invånare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.