Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Misstänkt terrorhot mot kyrka i Finland

Polisen i Finland misstänker att ett terrorbrott har planerats i huvudstaden Helsingfors. Målet ska ha varit Tempelplatsens kyrka.

”Polisen fick kännedom om fakta som gav anledning att misstänka att ett terrorbrott förbereddes. Enligt denna information var det Tempelplatsens kyrka som var målet”, skriver Finlands nationella polis (NBI) i ett uttalande på måndagen.

Polisen ska ha dragit i gång utredningen i söndags.

Flera betonghinder placerades utanför Tempelplatsens kyrka på måndagen och i söndags pågick det en synlig polisoperation i området. Då ville polisen inte säga mera än att man spanade efter en misstänkt person, enligt den finländska nyhetsbyrån STT.

Tempelplatsens kyrka, som ligger insprängd i ett berg, hör till de populäraste sevärdheterna i Helsingfors och besöks årligen av cirka en halv miljon människor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.