Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Postnords chefer fick miljonlöner medan tusentals fick lämna företaget

Medan svensk-danska Postnord har dragits med stora ekonomiska problem och 6.000 medarbetare förlorat sina jobb har dess chefer fått kraftiga löneökningar. Det skriver en dansk facktidning.

Det är tidskriften Fagbladet 3F som har synat Postnords ekonomi mellan åren 2011 och 2015. Rubriken till artikeln är ”Lönefest i Postnord”.

Koncernens tidigare finansdirektör Henrik Rättzén kunde mellan åren 2012 och 2013 ta emot en löneökning på 28.000 kronor i månaden vilket gav en total månadslön på 508.000 danska kronor, skriver Fagbladet 3F.

När Rättzén lämnade Post Nord för Carnegie 2014 fick han 6,8 miljoner för fyra och en halv månads arbete. En del av detta som avgångsvederlag.

Under samma period som Rättzén fick sina höga lönelyft hade företaget gjort sig av med över 2.000 medarbetare och visat på 102 miljoner i förlust 2013 och 154 miljoner i förlust 2014.

En annan hög chef som fick stora lönelyft under en period då företaget gick mycket dåligt var den dåvarande chefen för företagets danska avdelning Henning Christensen. Christensen såg sin lön öka med en halv miljon kronor från 2013 till 2015 vilket gav honom en årslön på 3,7 miljoner, skriver Fagbladet 3F.

Tidskriften konstaterar också att den administrativa direktören Lars Idermark hade en årslön på 11,6 miljoner kronor.

Postnords styrelseordförande Jens Moberg skriver i ett mejlsvar till tidningen att lönerna är marknadsmässiga och att de behövs för att göra Postnord konkurrenskraftigt.

Professorn i ekonomi vid universitetet i aalborg, Anders Drejer, säger till Fagbladet 3F:

– Normalt brukar man belöna toppchefer för att utveckla deras verksamhet i en positiv riktning, och det kan man knappast säga har skett i Postnord.

Postnords huvudkontor ligger i Solna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.