Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Scaramucci: Personer i Vita huset försöker få bort Trump

Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Vita husets sparkade kommunikationschef Anthony Scaramucci säger att det finns personer i administrationen som jobbar för att få bort Trump, rapporterar BBC.

Intervjun i ABC News är den första sedan Scaramucci fick sparken efter mindre än två veckor på posten, som en följd av att han smutskastade kolleger i en intervju med en journalist på New Yorker.

– Det som händer i Washington... är att presidenten inte är en representant för det politiska etablissemanget, så av någon anledning har folk bestämt sig för att de vill få bort honom, säger Anthony Scaramucci till ABC News.

– Jag tror att det finns element i Washington, och även i Vita huset, som inte nödvändigtvis stödjer hans intressen eller hans agenda, fortsätter han.

På frågan om vilka personer det handlar om svarade han att han redan ”nämnt några namn” och att strategiska förändringar är i gång.

Han säger också att Trump måste få in fler personer som är lojala mot honom för att kunna fullfölja sin agenda.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.