Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Skjutningen i Paris: Detta har hänt

00:50. En 39-årig fransman har identifierats som gärningsmannen bakom torsdagens attack i Paris. Mannen ska ha gripits i februari, misstänkt för att ha planerat en attack mot poliser. Men han släpptes i brist på bevis.

En skjutning har skett på paradgatan Champs Élysées i centrala Paris. En polis uppges ha dödats, och två är allvarligt skadade. Gärningsmannen ska ha skjutits till döds. Detta har hänt.

Foto: Maria Westholm

Satellitbild: Google maps. Grafik: Maria Westholm

  • Strax efter klockan 21 på torsdagen rapporterades om skottlossning på paradgatan Champs Élysées i centrala Paris. En polis ska ha dödats i skottlossningen, enligt Reuters. Två poliser skadades allvarligt.
  • Enligt en talesperson för inrikesministeriet stannade en bil vid en polisbuss, och en gärningsman gick ur bilen och öppnade eld med automatvapen.
  • Gärningsmannen sköts till döds av polisen och hans hem söks igenom, enligt Reuters. Enligt nyhetskanalen BFMTV var gärningsmannen tidigare känd av polisen.
  • Polisen har uppmanat allmänheten att hålla sig borta från området, och flera tunnelbanestationer har stängts av efter skottlossningen.
  • Polisen förmodar  att det rör sig om ett terrordåd, och man har öppnat en utredning om terrordåd.
  • President François Hollande har kallat till ett krismöte med premiärminister Bernard Cazeneuve och inrikesministern Matthias Fekl efter händelserna.
  • IS tog på torsdagskvällen på sig dådet genom sitt propagandaorgan Amaq.
  • Tidiga uppgifter från polisen till Reuters gjorde gällande att två poliser dödats, men de uppgifterna togs senare tillbaka av inrikesministeriet.

Läs mer: Polis dödad i skottlossning på paradgata i Paris

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.