Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

De möts på vägen till Friends Arena

Zlatan Ibrahimovic mot Anderlechts Ivan Obradovic under torsdagens match i Europa League.
Zlatan Ibrahimovic mot Anderlechts Ivan Obradovic under torsdagens match i Europa League. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Zlatans knäskada är ett orosmoment inför Europa League-finalen på Friends Arena.

Celta Vigo och John Guidetti är ett annat hinder för den svenske stjärnans finaldeltagande.

Det står klart efter att turneringens semifinaler nu har lottats.

Zlatans Manchester United lottades mot John Guidettis Celta Vigo under fredagens Europa League-lottning i Nyon, Schweiz.

I och med att finalambassadören och försvarsgeneralen Patrik ”Bjärred” Andersson drog det spanska laget först så blir den första matchen i Vigo den 4 maj, med retur på Old Trafford den 11 maj.

I den andra semifinalen ställs Ajax mot Lyon, där de förstnämnda inleder på hemmaplan.

Vinnaren i det mötet kommer också på papperet ha hemmaplan mot antingen United eller Celta i finalen på Friends Arena i Stockholm den 24 maj.

Läs mer: Så lottades CL-semifinalerna.

Oavsett hur det går för United mot galicierna så är det ännu oklart huruvida det blir någon Zlatan på plan i finalen. I torsdagens kvartsfinal mot Anderlecht linkade den svenske stjärnan av med något som befaras vara en korsbandsskada. Lottningen innebär dock att det blir svenskt i finalen även om United skulle förlora, i form av John Guidetti.

Även Guidetti lämnade plan i förtid i Celta Vigos kvartsfinal under torsdagen, men meddelade genom ett Instagraminlägg strax efter lottningen att det inte var någon skada som hade satt stopp för honom, utan att han helt enkelt känt sig krasslig.