Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

DN tippar kvartsfinalerna i Champions League

Finalen i Champions League spelas i år i Cardiff i Wales.
Finalen i Champions League spelas i år i Cardiff i Wales. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP

Om en månad ska det avgöras vilka klubbar som är bland de fyra bästa i Europa. Så här går det i kvartsfinalerna i Champions League, enligt DN:s Anders Sännås Lundqvist.

Atlético Madrid–Leicester

Luften såg ut att ha pyst ur förra säsongens stora sensation Leicester. Men Jamie Vardys reduceringsmål i Sevilla blev målet som till slut tog engelsmännen vidare. Frågan är dock om Leicester orkar med en ny sensation? Det lär krävas en hel del tur för att kontra sönder ett väl organiserat Atlético.

DN tippar: Atlético Madrid till semifinal.

Borussia Dortmund–Monaco

Två lag som spelar snabb, respektlös fotboll. Dortmund med Pierre–Emerick Aubameyang i frontlinjen vann gruppen före Real Madrid, och var sedan väldigt mycket bättre än Benfica i åttondelen. Det lär krävas stor respektlöshet från Monaco för att hantera uppgiften. Speciellt inför drygt 80 000 åskådare i Dortmund.

DN tippar: Borussia Dortmund till semifinal.

Bayern München–Real Madrid

Ser på papperet ut som den moraliska finalen, mellan de två högst rankade lagen i Europa. Båda lagen toppar sina respektive ligor. Tillfälligheter kommer att avgöra. En faktor som kan tala för Real Madrid är att Cristiano Ronaldo ännu inte fått igång målskyttet i Champions League, bara två mål så här långt.

DN tippar: Real Madrid till semifinal.

Juventus–Barcelona

Juventus ser starkt ut. Är på väg att säkra sjätte raka ligatiteln, och är obesegrat i Champions League. Monterade effektivt ner Porto i åttondelen. Barcelona har svajat den här säsongen. Svarade för en historisk bedrift då man vände åttondelen mot PSG, efter 0–4 i Paris, med tre mål i slutminuterna i returen och seger 6–1. Sådan utdelning lär man inte få mot ett väl organiserat Juventus.

DN tippar: Juventus till semifinal.

Kvartsfinalerna spelas 11–12 april, med returer 18–19 april.

Läs mer: Anders Sännås Lundqvist: Zlatan är 360 minuter från Friends