Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Nilsson avgjorde för Elfsborg

BORÅS. När krisen lurar runt knuten får Elfsborg lita till en gammal trotjänare. Lasse Nilsson räddade poängen igen genom att göra 2–1 mot jumbolaget AFC Eskilstuna i slutminuterna.

Mot Östersund räddade han ett osannolikt oavgjort resultatet genom att göra två mål på stopptid. Mot AFC Eskilstuna tickade klockan mot 89 minuter när den 35-årige inhopparen avgjorde med ett välplacerat markskott bakom Tim Erlandsson.

Det är en lättnad för alla inblandade, sade Nilsson och syftade två raka förluster, dåligt spel och rykten om en schism mellan spelarna och tränaren Magnus Haglund.

– Stämning har inte varit bra. Ärligt talat gör vi ingen superbra match i dag heller, sade Nilsson.

Nej, hemmalaget fick en usel start och Omar Eddhari hade redan prickat ribban när AFC tog ledningen efter tio minuter på straff genom Ferid Ali. Elfsborg hade stort bollinnehav, men ofta gick spelet i baklås och det fanns de som ropade på frilägesutvisning när en AFC-spelare föll i duell med den redan varnade Joakim Nilsson. I stället gick Elfsborgs mittback upp och nickade in kvitteringsmålet efter hörna. Då hade publiken på Borås Arena redan länge ropat efter inhopparen Lasse Nilsson och matchvinnaren medgav att det gjorde honom lite rörd.

Tränaren Magnus Haglund kallade den avgörande fullträffen för ett klassmål och sade att det är de äldre spelarna – och inte de yngre – som måste ta ansvaret när det går tungt. Då bör spelarna förstås gärna befinna sig på planen.

– Jag har varit med i klubbar där det blåst mer än så här, men det är väldigt jobbigt att sitta vid sidan av och inte kunna påverka, särskilt när det handlar om Elfsborg, klubben man brinner för.

Bör du starta nästa match?

– Kanske, sade Nilsson.