Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Rooney inför rätta efter misstänkt rattfylla

Manchester Uniteds Wayne Rooney kan bli dubbelt så dyr för en kinesisk klubb.
Manchester Uniteds Wayne Rooney kan bli dubbelt så dyr för en kinesisk klubb. Foto: Matt Dunham/AP/TT

Evertons stjärnanfallare Wayne Rooney åtalas för rattfylleri.

31-åringen ställs inför rätta i brittisk domstol om knappt tre veckor.

Wayne Rooney åtalas för att natten mot fredagen ha kört sin Volkswagen Beetle med för hög promillehalt alkohol i blodet. Tidigare under torsdagskvällen poserade Rooney på en Instagrambild med cricketspelaren Jack McIver. En bild som raderades under fredagsförmiddagen.

Rooney greps i Wilmslow i Cheshire utanför hemstaden Liverpool dit den engelske fotbollsstjärnan flyttat tillbaka efter 13 år i Manchester United.

31-åringen, som gjort två mål på tre Premier League-matcher under hösten och nyligen slutat i landslaget, har släppts mot borgen men ska ställas inför rätta i Stockports Magistrates Court, motsvarande svensk tingsrätt, den 18 september.

Det är inte första gången som Rooney uppmärksammats för olagligt eller olämpligt uppträdande med alkohol inblandat. I november förra året fångades Wayne Rooney på bild, till synes kraftigt berusad, under en bröllopsfest i samband med en landslagssamling.

Wayne Rooney är Englands meste målskytt, 53 mål, och har gjort näst flest landskamper, 119, i Englands fotbollshistoria.