Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Avstängd sportchef ångerfull

Karlskrona ser ut att få starta SHL säsongen utan sin sportchef
Karlskrona ser ut att få starta SHL säsongen utan sin sportchef Foto: Marcus Ericsson / TT

Karlskronas sportchef Patric Larsson stängs av på obestämd tid efter att han blivit kraftigt alkoholpåverkad på en kryssning under ett föreningsevenemang.

– Det finns inga ursäkter. Man skäms, säger han.

Det var på ishockeyklubbens årliga kryssning tillsammans med sponsorer som sportchefen Patric Larsson blev överförfriskad.

– Det hände incidenter på det här evenemanget. Han fick i sig alldeles för mycket alkohol och det har fått konsekvenser, säger Karlskronas vd Charlotte Gustavsson till Aftonbladet.

– Jag har gett honom rådet att ta en timeout. Efter ytterligare dialoger med honom kommer han att ta emot hjälp som jag har erbjudit honom. Det här är inget som är förenligt med klubben. Vi jobbar med barn, ungdomar och elitidrottsmän på högsta nivå. Vi vill inte sopa det här under mattan för att det är obehagligt. Vi ställer upp och hjälper honom på alla sätt.

Patric Larsson tog över som sportchef i Karlskrona i maj. Vad som händer med honom nu är oklart. Det är inte säkert att han blir kvar i klubben.

– Det kan jag inte svara på just nu, säger Gustavsson.
– Han är verkligen ångerfull.

Karlskrona har erbjudit hjälp till Larsson, som sportchefen tar emot.

– Jag vet inte klubbens plan. Men jag gör vad som krävs och vill ställa saker till rätta. Det här är ytterst beklagligt, säger Patric Larsson.