Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Ingen tid till att deppa – och Melin måste bestämma sig

INBLICK ISHOCKEY. AIK:s säsong är över. Karlskoga blev för svårt även om den sista matchen bjöd på all dramatik som tänkas kunde.

Någon tid för besvikelse efter den tuffa förlusten finns inte. I stället måste AIK:s sportsliga ledning direkt lägga playoff-missen bakom sig och blicka framåt.

Viktigast av allt är att omedelbart göra klart vem som tränar laget nästa säsong.

Egentligen borde tränarfrågan – med tanke på att Roger Melin har kontrakt ytterligare två säsonger – vara en icke-fråga i AIK.

Men i början av året, när AIK var inne i sin tyngsta period, uppstod viss turbulens runt frågan.

Sportbladet avslöjade att Roger Melin sagt att han på grund av personliga skäl funderade på att sluta redan efter den här säsongen.

AIK replikerade snabbt på sin hemsida att det inte stämde men några veckor senare sa Melin i en intervju att han hade haft sådana planer men att nu var han inte längre lika säker utan kanske ville fortsätta även kommande säsong.

Med andra ord är det väldigt många kanske att förhålla sig till.

Inom en vecka måste alla frågetecken bakom Roger Melins framtid vara bortraderade.

Med tanke på att många allsvenska klubbars säsonger tog slut för flera veckor sedan ligger de av förklarliga skäl redan före AIK i byggandet av nästa säsongs lag.

Att ge dem ytterligare dagars försprång på grund av oklarhet om vem som ska träna laget känns något onödigt.

Läs mer: Dramatiskt slut på säsongen för AIK

AIK:s sportchef Anders Gozzi har självklart redan inlett arbetet med truppen för kommande säsong men när du inte vet om du bygger ett lag för SHL eller allsvenskan är byggarbetet betydligt mer komplicerat.

Du måste jobba med parallella spår och kan inte färdigställa något. Därför är det bråttom nu.

Det bästa för AIK vore utan tvekan om Roger Melin fortsätter minst en säsong till.

Livet som elittränare är tufft och det är mer än förklarligt att Roger Melin, som fyller 61 år i slutet av april, börjar se ett annat liv framför sig. Men att han fortfarande har mycket att ge som tränare råder det inga tvivel om – särskilt i AIK där hans ledarskap passar ypperligt.

Väljer Melin att kliva av är det ingen högoddsare att Karlskronas sparkade tränare Per Hånberg är en av kandidaterna att ersätta honom.

Trots att Per Hånberg fick sparken i februari har hans tid i Karlskrona varit mycket lyckosam och Per Hånberg har dessutom ett förflutet i AIK som spelare och en säsong som assisterande coach.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.