Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Betald mjukstart ska locka barnmorskor till förlossningen

Barnmorskeutbildningen är inte tillräcklig för att förbereda de nya barnmorskorna för den hårda verkligheten på förlossningen. I en ny satsning får nya barnmorskor i Stockholms län få en mjukstart med sex månaders betald introduktion.

Det är trångt på rummet inne på förlossningen på Karolinska Huddinge. Ett arbetslag med barnmorska, undersköterska och förlossningsläkare arbetar koncentrerat. Det pågår en komplicerad förlossning med sätesbjudning. Men i dag är det inte skarpt läge.

– I dag har vi teamträning då vi tränar olika scenarier. Hela avdelningen övar en gång per termin, säger Anna Stenhammar.

Då hon för ett år sedan började på kliniken som nybliven barnmorska var en mjukstart inplanerad. Under tio arbetspass skulle hon få en introduktion och gå bredvid en erfaren barnmorska. Men så blev det inte. I stället för en barnmorska fick Anna Stenhammar gå bredvid sex olika. Tio introduktionspass blev det inte heller, utan bara åtta eftersom det fattades personal och Anna Stenhammar fick rycka in i vården.

Anna Stenhammar berättar ett en studiekamrat, som började som nykläckt barnmorska lagom till sommaren, inte klarade trycket utan slutade.

När det blir sjukluckor blir det lätt så att man saknar någon att prata med. Om jag sitter ensam med en nyförlöst mamma som ska sys, då vill jag inte chansa.

– När det blir sjukluckor blir det lätt så att man saknar någon att prata med. Om jag sitter ensam med en nyförlöst mamma som ska sys, då vill jag inte chansa. Drömmen är ett bollplank, säger Anna Stenhammar.

Ledningen för förlossningsvården har identifierat ett problem. Utbildningarna till barnmorska är inte tillräckliga för att förbereda barnmorskorna för den tuffa verkligheten på förlossningen, enligt Maria Sahlin, omvårdnadschef på förlossningen på Karolinska universitetssjukhuset. Hon hänvisar till forskning som visar att bland de barnmorskor som sjukskrivs för utmattningssymptom är de med kort tid i yrket överrepresenterade.

– Här går utbildningen och verkligheten på klinikerna inte riktigt hand i hand. När man är färdig har man lärt sig i teorin, men klarar inte att jobba i det höga tempot. Det är inte ovanligt att man på en förlossningsavdelning måste klara två kvinnor med värkar samtidigt. Det är ett högt tempo i förlossningsvården i dag, säger Maria Sahlin, initiativtagare till en introduktionssatsning för nyutexaminerade som nu införs i länet.

Foto: Andrea BraskMaria Sahlin, omvårdnadschef på förlossningen på Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Andrea Brask

Mellan 50–60 barnmorskor kommer att få betald introduktion i sex månader med lön. Under tre av dessa månader får då nyutexaminerade barnmorskor gå bredvid en erfaren barnmorska, som fungerar som mentor. Under introduktionen går barnmorskan utanför schemat, men har egna patienter och en lättare arbetsbelastning.

– Vi hoppas inte bara på att rekrytera de nyutexaminerade. Vi har också tappat många unga barnmorskor, och vi hoppas att de ska våga ta klivet tillbaka till förlossningsvården, säger Susanne Albertsson, barnmorska och vårdenhetschef på Karolinska.

Barnmorskorna ska vara fredade under sin introduktion, och inte behöva rycka in vid sjukluckor.

Politiker i den styrande alliansen har nappat på idén. Under de kommande två åren kommer 20 miljoner kronor, statliga pengar för förstärkningar i förlossningsvården, att satsas på introduktionsprojektet.

Intresset är stort från vår sida. Vi måste söka olika vägar för att göra hälso- och sjukvården mer attraktiv.

– Intresset är stort från vår sida. Vi måste söka olika vägar för att göra hälso- och sjukvården mer attraktiv. För förlossningsvården är kompetensförsörjningen en stor utmaning. Det är viktigt med en bra start. Särskilt som det är början på ett långt yrkesliv, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdslandstingsråd.

Marie Ljungberg Schött (M), sjukvårdslandstingsråd:

– Det är extra viktigt med en bra introduktion när man har ett liv i sina händer, säger Marie Ljungberg Schött.

Fakta. Förlossningar

30.700 förlossningar beräknas i Stockholms län under 2017

Satsningen på barnmorskeintroduktion i Stockholms län, totalt 20 miljoner kronor under 2017 och 2018, görs med statliga medel. Det är en del av regeringens satsning på förbättringar i förlossnings- och kvinnosjukvården, totalt 900 miljoner kronor år 2017. Av dessa får Stockholms län cirka 200 miljoner kronor. 

Det råder ett underskott på barnmorskor inom förlossningsvården i Stockholms läns landsting.

Under 2017 är förlossningsklinikernas rekryteringsbehov: 

Karolinska, Huddinge och Solna: 20 barnmorskor

BB Stockholm: 4-8 barnmorskor

Danderyd: 5-6 barnmorskor

Södersjukhuset: 17 barnmorskor

Södertälje: 6 barnmorskor

Källa: SLL, Liberalerna 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.