Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Drack öl och rökte under tunnelbanans perrong – vägrade komma upp

Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man orsakade stopp på tunnelbanan efter att ha gått ner på spåret för att dricka öl. 

Fem i fyra på lördagsmorgonen kontaktades polisen av kollektivtrafikens trygghetscentral: tågen i södergående riktning hade tvingats stanna innan tunnelbanestationen Rådmansgatan. Anledningen var att en tunnelbaneförare uppmärksammat en person som vistades nere på spåret.

När polis och räddningstjänst kommer till platsen visar det sig att en man har klättrat ner på spåret, krupit in under perrongen och satt där och drack öl och rökte cigarretter - han var helt oskadd men hade inga planer på att komma ut igen. 

Först halv fem på morgonen kunde räddningstjänsten bära ut mannen från den improviserade festlokalen, och förde honom till sjukhus för kontroll. 

Han misstänks för att ha brutit mot förbudet att beträda spårområdet för tunnelbanan. 

Södemalmspolisen sammanfattade ingripandet på sitt twitterkonto: 
”Märklig insats i natt när en man hoppade ner på tunnelbanespåret, rullade in under perrongen, vägrade komma upp. Drack öl och rökte där nere.” skriver polisens yttre befäl.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.