Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

En anhållen för dubbelmordet i Kista

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för dubbelmordet i Kista. Mannen greps i Danmark och kommer att föras till Stockholm för fortsatt utredning.

– Det är en otrolig arbetsinsats från polisens sida som lett fram till det här, säger åklagare Alexandra Bittner. 

En man i 30-årsåldern, som varit anhållen i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord, har gripits i Danmark.

– Det är en nordisk arresteringsorder som verkställts i Danmark. Det kommer att bli en formell prövning av frågan om överlämning, så det kan ta några dagar extra innan han kommer till Sverige, säger Alexandra Bittner.

Enligt henne är det en ”otrolig arbetsinsats” som ligger bakom gripnadet:

– Polisen har jobbat i stort sett dygnet runt. 

Mannen greps i den danska färjeorten Rödbyhavn i Själland natten mot söndagen den 12 mars och är misstänkt för dubbelmordet i Kista. Alexandra Bittner vill inte kommentera huruvida det finns fler misstänkta eller anhållna i fallet.

Enligt ett pressmeddelande från dansk polis var gripandet odramatiskt och det skedde i samverkan med europeisk polis. Mannen har förhörts av dansk polis och kommer att föras till Stockholm för fortsatt utredning.

– Nu ska vi se till så personen kommer hit så vi kan höra honom och fortsätta med utredningen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren.

Dubbelmordet i Kista skedde mindre än två dygn efter att ett gift par dödades i Hallonbergen. Den tidsmässiga och geografiska närheten gör att polisen utreder om det kan finnas ett samband. Än så länge har emellertid inget framkommit som tyder på att så skulle vara fallet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.