Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Några torrsvingar till bara så är vi där

Nynäsvägen 20.30.

Kom inte och prata om golf som någon jäkla snobbsport.

Jag känner mig inte ett dugg snobbig när jag en onsdagskväll sprätter iväg golfbollar mot ett plastskynke i ett industriområde i Haninge.

Att boka plats i en inomhushall och sedan stå på samma ställe och luftsvinga. Det är det närmsta man kommer golf på stockholmska breddgrader så här års. Men jag är glad att Haninge golfhall släpper in mig. Under de dryga fem år jag spelat golf har de vinterträningshallar jag sökt mig till haft en olycklig förmåga att läggas ned. Först hallen i Västberga, sedan den i Spånga. Haninge, ni är härmed varnade.

Säg ”golfklubb” till en oinvigd och tanken söker sig till anläggningar som Donald Trumps Mar-a-Lago i Florida. Omsorgsfullt avspärrade områden med smaragdgröna gräsmattor där onödigt rika gubbar åker runt i löjliga bilar.

Men det är väldigt långt från den proletära Stockholmsgolf jag ägnar mig åt. Med en särskild förkärlek till banor i urbana miljöer där golfen liksom skohornats in.

Därför har jag lärt mig hålla undan för barnvagnar och terrängcyklar på första hålet på Björkhagens golfbana i Nackareservatet. Samt att spela behärskat på Ulriksdals hål fyra, så att jag inte träffar åttavåningshuset snett bakom greenen. För att inte tala om fordonstrafiken på Vidjavägen som kan komma i spel på Ågestas niohålsbana.

Ja, jag längtar dit. Några torrsvingar till bara så är vi där.

Erik Ohlsson är DN:s Mellanösternkorrespondent. Han drömmer om att spela på golfbanan vid Ebla Cham Palace Hotel i Damaskus.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.