Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Glömde vapen i hyrbil

Personal på ett hyrbilsföretag på Lidingö hittade ett handeldvapen under golvmattan i en återlämnad bil.

I samband med att personalen larmade polisen kom mannen som hyrt bilen tillbaka och bad om att få titta igenom bilen. Hans förklaring var att han hade glömt sin klocka.

– Vi hann dit och grep en man i 40-årsåldern. Han är misstänkt för vapenbrott. Förhör ska hållas nu och man måste göra teknisk undersökning. Annars kanske han bara säger att vapnet inte är hans, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson för polisen i Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.