Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Ingen gripen för mordförsök i Åkersberga

Polisen utreder mordförsök och grov misshandel sedan två personer knivskurits i Åkersberga, norr om Stockholm.

– Det är inte någon fara för deras liv, men en av dem är allvarligt skadad, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades efter att människor hört skottlossning i Åkersberga centrum. När polisen kom fram sent på onsdagskvällen hittades tre skadade personer. Två var knivskurna och en tredje sprejad med pepparsprej.

Den regionala insatsstyrkan kallades in och polisen har under natten letat efter gärningsmannen eller gärningsmännen, bland annat med helikopter, men ingen har gripits.

– Det är ett bra utredningsläge, de har mycket att jobba på och jag tror att det kommer att leda framåt, säger stationsbefäl Marie-Louise Nilsson.

Enligt henne har man hittills inte hittat några bevis för att skott avlossats.

• Läs även: Två knivskurna i Åkersberga

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.