Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Kraftig brand på vind i Tensta

00:57. En kraftig vindsbrand bröt under torsdagen ut i ett flerfamiljshus i Tensta. Boende fick evakueras, men branden var under kontroll på eftermiddagen.

En kraftig vindsbrand bröt under torsdagen ut i ett flerfamiljshus i Tensta. Boende har evakuerats, men branden ska nu vara under kontroll.

Vid lunchtid fick räddningstjänsten larm om en brand i en fastighet på Hyppingeplan i Tensta.

– Det rör sig om en vindsbrand. Det är en ordentlig rökpelare, det är full brand på vinden, sa Linda Ulfves, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar vid 12.30-tiden.

Enligt DN:s fotograf som fanns på plats evakueras boende, och polisen spärrade av ett stort område.

Ambulans kallades till platsen för att hjälpa personer som evakuerades och som självmant lämnat huset. Vid 13.30-tiden fanns inga uppgifter om att någon förts till sjukhus, men några personer har blivit kontrollerade av amabulanssjukvårdare, skrev polisen på sin hemsida.

Vid 13.40-tiden uppgav brandförsvaret att man började få branden under kontroll.

– Det brinner fortfarande väldigt mycket, men det har begränsats till halva vinden, säger Linda Ulfves.

Vid 14-tiden uppgav Lars Lindberg, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, att branden är under kontroll, rapporterar TT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.