Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Kronofogden tvingar katt att para sig

Kronofogden kräver att avelskatten Ove utlämnas omedelbart. Det är en kvinna i Johanneshov som har begärt hjälp med handräckning så att hon får tillgång till Ove.

Avelshannen behövs för parning med kvinnans just nu löpande honkatt. Det par i Huddinge som är fodervärdar för Ove har inte möjliggjort parning i sitt hem och lämnar nu inte heller ut Ove enligt det avtal de har med kvinnan.

Kattavel är helt beroende av att honan tar emot hanen för parning, skriver kvinnan i sin ansökan om hjälp. En hona som går i löp gång på gång utan att få bli parad kan börja urinmarkera, eller markera med avföring, inomhus – ett beteende som kan permanentas.

Kronofogden har beviljat särskild handräckning omedelbart.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.