Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Man våldtagen i Västertorp – polisen söker efter förövarna

Foto: Peter Berni/Sthlm AB

En man utsattes för en grov våldtäkt med flera gärningsmän inblandade i en lägenhet i Västertorp i södra Stockholm vid femtiden på torsdagsmorgonen. På fredagen var förövarna fortfarande inte identifierade.

Våldtäkten utfördes i en lägenhet i Västertorp men polisen vill inte uppge om det var i mannens bostad eller någon annastans.

Mannen uppges ha blivit våldtagen och knivskuren av ett flertal personer i lägenheten.

– Vi tror att det rör sig om flera gärningsmän men jag kan inte säga på vilket sätt mannen har skadats, säger förundersökningsledare Anna Nilsson till DN.

Anna Nilsson bekräftar att mannen utsatts för en våldtäkt men säger att hon inte vet om männen som våldtog mannen var kända av offret eller inte.

– Han har inte kunnat namnge dem, men det är inte helt obekanta personer som bara gått förbi, det är inga han känner jätteväl, säger Anna Nilsson på fredagen. 

Den skadade mannen fördes till sjukhus och polisen har kunnat hålla förhör med honom. 

– Vi jobbar på som i går, vi letar fortfarande efter gärningsmännen och det är förhör med målsäganden och sådant, säger Anna Nilsson. 

Enligt Anna Nilsson är mannen allvarligt men inte livshotande skadad.

– Det är inte kritiskt på något sätt. 

Lägenheten undersöktes av tekniker, och dörrknackning skulle ske för att samla in vittnesuppgifter.

Vid lunchtid på fredagen  hade ännu ingen misstänkt gripits.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.