Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

MP: ”Blippa själv även på bussen”

Miljöpartiet vill att resenärer ska blippa sina biljetter själva även på bussen.

– Då kan resenärerna kliva på genom alla dörrar. Det minskar trängseln och gör att bussen kommer fortare fram, säger Malin Karlsson (MP) trafikpolitisk talesperson i landstinget.

DN har tidigare skrivit om att SL vill ersätta alla konduktörer i spårtrafiken, med undantag för Spårväg City. SL har prövat systemet med självblippning på Tvärbanan och Nockebybanan.

Försöket som pågick under knappt ett halvår visade att konduktörslös trafik inte leder till minskade biljettintäkter utan tvärtom ökar dem.

2007 förbjöd Arbetsmiljöverket kontanthantering på alla bussar i kollektivtrafik i Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.