Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Nu blommar det i Stockholm

Stockholms stad ska plantera 200.000 lökar och plantor i 805 urnor och 51 rabatter på över 250 platser. Årets tema för blomsterprakten är ”Mina drömmars stad” som uppmärksammar att det var 100 år sedan Per Anders Fogelström föddes.

– Tanken är att årets rosa, lila och gula blommor ska föra tankarna till forna tiders torprabatter, förklarade projektledaren Sanna Eriksson under invigningen av trafikkontorets blomsterprogram i Skarpnäck.

– Under påsk var det som kallast 6–7 minus. Då är det på gränsen för att växterna ska klara sig. Nu håller vi tummarna för att det ska bli bättre, säger Robin Tiits från Titts trädgård som odlar blommor till hela Stockholm stads blomsterprogram.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) som också var på plats planterade traditionsenligt den första blomman, en lila pensé.

– Blommorna är väldigt populära bland Stockholmarna. Det är också viktigt att poängtera att det är något för hela staden och inte bara innerstaden, sade Daniel Helldén.

Planterandet av lökarna och plantorna kommer att ske i tre omgångar under vår, sommar och höst.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.