Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Parkarbetare tvingas bära personlarm efter hot

Arkivbild. Personen på bilden har inte med texten att göra.
Arkivbild. Personen på bilden har inte med texten att göra. Foto: Nicklas Thegerström

Parkarbetare i Stockholm tvingas bära personlarm och arbeta i par efter hot. I början av sommaren blev en parkarbetare nerslagen när han skulle städa bort avföring i Rålambshovsparken.

– Det är ett kärvare klimat, säger Nisse Balstedt, arbetschef på Svevia, som har avtal med staden.

Parkarbetare som arbetar för Svevia, som har avtal med Stockholms stad, får utstå allt fler hot från personer som uppehåller sig eller bor i parker och andra allmänna utrymmen på Kungsholmen, enligt en tertialrapport från stadsdelsnämnden.

”Entreprenören har, flera gånger, rapporterat om att parkarbetarna i området blivit hotfullt bemötta när de försökt utföra sitt ordinarie arbete med parkskötseln. Efter detta har entreprenören vidtagit ett antal åtgärder. Ingen renhållning/uppstädning utförs när EU-migranter är närvarande eller finns i närområdet och entreprenören närvarar inte när Polis avhyser t.ex. bosättare, EU-migranter, uteliggare, utan väntar med städning tills folk lämnat platsen”, enligt rapporten.

All renhållning i övrigt utförs av minst två personer och städning vid "riskfyllda tider på dygnet" undviks. En underentreprenör har också utrustat sin personal med personlarm.

Det är obehagligt att människor ska behöva se sig över axeln och känna oro när de utför sitt jobb, men så är det.

Bilden i rapporten bekräftas av Nisse Balstedt, arbetschef på Svevia.

– Det är obehagligt att människor ska behöva se sig över axeln och känna oro när de utför sitt jobb, men så är det. Därför har vi vidtagit ett antal åtgärder för att skydda vår personal. Vi gör detta för att slippa konfrontationer. Det ska självklart inte behöva vara så här, men vi måste anpassa oss om något är farligt för vår personal.

Förändringen har skett det senaste året, enligt Nisse Balstedt.

– Det är ett kärvare klimat för våra anställda och det speglar samhället i stort, säger han.

Nisse Balstedt, arbetschef på Svevia. Foto: Svevia
Nisse Balstedt, arbetschef på Svevia. Foto: Svevia

Många av konflikterna har handlat om olika syn på vad som är sopor och inte.

– Det har blivit mera diskussioner. Det bor folk i parkerna eller under en bro eller fläktuttag i hus. Om de har en lastpall eller kartonger som de sover på kanske det för dig och mig är sopor, men för dem är det kanske deras säng. Vi vill städa bort något de vill ha kvar.

Om de har en lastpall eller kartonger som de sover på kanske det för dig och mig är sopor, men för dem är det kanske deras säng.

– Jag vill ha glad och frisk personal som jobbar och som inte behöver känna oro när de utför ett uppdrag som vi har fått av staden. Hur löser man det? Jag vet inte, man kan inte ställa en vakt eller polis i varje hörn. Jag har ingen lösning, det får någon politiker eller tjänsteman utreda. Vi tar hand om vår personal på de sätt vi kan.

Tidigare i somras blev en parkarbetare nerslagen i Rålambshovsparken.

– Vi fick i uppdrag att städa bort avföring på kvällen. Men när personalen kom till platsen blev han nedslagen med en påk eller liknande. Det var brutna revben och ambulans till sjukhuset, säger Nisse Balstedt.

Det är ännu oklart vem som ligger bakom attacken, en polisutredning pågår. Den aktuelle parkarbetaren är tillbaka på jobbet.

Läs mer: Allt fler läger anmäls – men färre körs bort

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.