Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Polis hundbiten vid gripande

En hotfull yxbeväpnad man greps i Haninge söder om Stockholm på måndagskvällen.

Gripandet blev dramatiskt och en polis fick föras till sjukhus efter att ha blivit hundbiten, skriver Aftonbladet.

En polispatrull larmades först till ett lägenhetsbråk och möttes av en man som kom ut från lägenheten med en yxa och en hund. Han hotade poliserna och flydde till fots. Polisen skickade då den regionala insatsstyrkan till platsen och mannen greps.

En polis blev hundbiten under gripandet och fick föras till sjukhus för kontroll.

– Jag vet inte om polisen blev biten av en polishund eller av mannens hund, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.