Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Polisbil och arbetsfordon i krock på Arlanda

En polisbil och ett arbetsfordon kolliderade på den del av flygplatsen där endast personal och fordon med speciellt tillstånd får röra sig. Polisbilen på bilden har inget med händelsen att göra (arkivbild från 2014).
En polisbil och ett arbetsfordon kolliderade på den del av flygplatsen där endast personal och fordon med speciellt tillstånd får röra sig. Polisbilen på bilden har inget med händelsen att göra (arkivbild från 2014). Foto: Johan Nilsson / TT

En polisbil och ett arbetsfordon kolliderade vid 18-tiden på tisdagen på Arlanda flygplats, på den del där endast personal och fordon med speciellt tillstånd får röra sig.

– En polisbil krockade med ett arbetsfordon. En av personerna i polisbilen fick ont i axeln efter kollisionen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Polisbilen hör till Arlandapolisen, som har bevakningsuppgifter att utföra både på den sida av flygplatsen som är öppen för allmän trafik och den sida där speciellt tillstånd krävs. Det finns ingen misstanke om rattfylleri mot någon av förarna.

– Vi får se vad vidare utredning visar. Övrigt trafikbrott är en möjlig rubricering, säger Hägg.

Polisbilen fick vissa skador, men kunde köras från olycksplatsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.