Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Polisen tror att våldtäktsmän riktat in sig på utsatta kvinnor

Förra året utsattes en kvinna för en gruppvåldtäkt i närheten av Fittja centrum. Polisen misstänker att fler kvinnor kan ha drabbats och vädjar nu om att de ska kontakta utredarna.

Gruppvåldtäkten inträffade i augusti 2016. En kvinna som slagit följe med en grupp män som hon träffat vid Fittja centrum överfölls av gänget och utsattes för ”mycket grovt sexuellt våld” vid en allmän plats, enligt polisen.

Utifrån teknisk bevisning som säkrats i samband med våldtäkten har polisen kunnat ringa in flera misstänka gärningsmän. Tre personer sitter häktade men polisen tror att ännu fler kan ha varit inblandade i dådet.

I utredningen har det också kommit fram uppgifter som gör att utredarna misstänker att fler kvinnor kan ha utsatts på liknande sätt och nu uppmanas de kontakta polisen. Gänget ska ha riktat in sig på särskilt utsatta kvinnor.

Ett åtal är att vänta under hösten.

Läs mer: Polisen: Hinner inte utreda våldtäkter

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.