Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Skottlossning i Enskede

Det var vid 18.40-tiden på måndagskvällen som polisen fick larm om att det skulle ha hörts skottlossning i Gamla Enskede. En person har förts till sjukhus.

Ett antal polispatruller befinner sig just nu på platsen. Någon misstänkt ska ännu inte ha gripits.

– En person har förts till sjukhus och vi har upptäckt blodspår och tomhylsor på marken, säger Anna Westberg på polisen i Stockholm.

Strax efter det att skottlossningen hörts har ett vittne uppgett att ett antal personer, fler än tre, sprungit från Dalens centrum. Det finns ännu ingen misstänkt gripen.

– Ungefär samtidigt som skotten hörts kom en man in i till ett sjukhus i närheten. Den personen hade stickskador, säger Anna Westberg.

– Vi utreder nu om dessa två händelser har med varandra att göra.

Tillståndet för den skadade mannen ska vara stabilt, uppger polisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.