Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Skottlossning under rånförsök mot växlingskontor

Tre maskerade personer har försökt råna ett växlingskontor i Jakobsberg. Polisens tekniker uppger att skott avlossades inne i lokalen.

På onsdagseftermiddagen skrev polisen på sin hemsida att tekniker konstaterat att skott avslossades inne på växlingskontoret som ligger vid tågstationen i Jakobsberg. Personalen kom dock inte till fysisk skada.

Efter rånförsöket sprang förövarna till en bil som de sedan for iväg med. Enligt preliminära uppgifter fick de inte med sig något byte.

Strax efter att larmet inkom klockan 11.37 upptäcktes en brinnande bil i närheten. Enligt polisen är det ännu oklart om det utbrunna fordonet var rånarnas första flyktbil. Den har bärgats för teknisk undersökning. 

– Det finns mycket vittnen till händelsen, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Polisen satte in en stor insats i jakten på rånarna och använde både helikopter och hundar. Än så länge är ingen person gripen.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.