Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Starbrink: Styrelsen måste kliva fram

Foto: Magnus Hallgren

Karolinskas styrelse måste kliva fram för att stötta sjukhusledningen. Det säger sjukvårdslandstingrådet Anna Starbrink (L) med anledning av förtroendekrisen för sjukhusdirektören Melvin Samsom.

Sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) kopplar det låga förtroendet för sjukhusdirektör Melvin Samsom till det omfattande förändringsprocessen som pågår på sjukhuset.

– Det är naturligtvis aldrig smärtfritt. Läkarföreningens enkät pekar på ett tufft läge och det är nödvändigt att man arbetar för att stärka förtroendet och dialogen internt. Framgångsrik förändring kräver medarbetarnas medverkan, kommenterar Anna Starbrink, som också förväntar sig att sjukhusets styrelse är mer aktiv.

– Vi väntar oss att sjukhusets styrelse kliver fram och stöttar ledningen och sjukhuset.

Som DN tidigare berättat visar läkarföreningens arbetsmiljöenkät på ett mycket lågt förtroende för Karolinska universitetssjukhusets ledning. Bara tre procent av läkarna svarar ja på frågan om de har förtroende för sjukhusdirektören Melvin Samsom.

Motståndet mot den omorganisation som pågår, med införande av så kallad värdebaserad vård, och indelningen av vården i teman är också massivt. 89 procent av läkarna vill att klinikstrukturen blir kvar, enligt enkäten som besvarats av 1529 läkare.

– Vi tycker att det är ett alarmerande resultat. Med så här lågt förtroende kan man inte fortsätta genomföra en så stor organisationsförändring. Vi vill att omorganisationen tar paus, sade Yvonne Dellmark, läkarföreningens ordförande på Karolinska universitetssjukhuset när enkätresultatet blev klart.

Den borgerliga alliansen ville först inte kommentera undersökningen som kom i onsdags, utan skickade snabbt ut ett gemensamt pressmeddelande och uttryckte sitt stöd. I samband med att sjukhusets egen arbetsmiljöenkät blev klar i slutet av februari sade personallandstingsrådet Peter Carpelan (M) att han förväntade sig en handlingsplan av Karolinska.

- Man öppnar ett nytt sjukhus och inför ett nytt arbetssätt. Det är naturligt att det leder till reaktioner hos medarbetarna. Jag har stor förståelse för att det leder till reaktioner mot ledningen, säger Peter Carpelan nu.

Undersökningen visar att förtroendet för sjukhusdirektören är i botten. Är inte det ett problem?

- Det är klart att det är ett problem. Jag förutsätter att karolinska sjukhuset och sjukhusledningen lyssnar nu och tar till sig synpunkterna som kommit fram i läkarföreningens egna enkät. Jag förutstätter också att man har en dialog för att se på vilket sätt man kan gå framåt och ta till sig synpunkterna.

89 procent vill att klinikstrukturen finns kvar. Vad tänker du om det?

- Både jag och alliansen i stort har för Karolinskas ledning men jag förutsätta att man tar signalerna på allvar och har en dialog med medarbetarna. Det kanske tar ett tag innan man har pratat färdigt om det nya arebetssättet.

Är det inte viktigt om man gör så stora omtag att man har läkarkåren med sig?

- Det är absolut viktigt att ha alla medarbetare med sig. Jag förutsätter at man tar till sig och har en dialog med läkarförenigen i det här fallet, och tar till sigav synpunkterna så att införandet av de nya arbetssättet inklusive driftssättningen av sjukhuset går till på ett smidigt sätt.

Anser du det realistiskt att det här omorganisationsarbetet fortsätter?

- Ja, linjen ligger ju fast. Att du driftsätter ett nytt sjukhus och sjösätter ett nytt arbetssätt. Det förutsätter både alliansen och jag att det här arbetet fortgår. Vi har fullt förtroendet för Karolinskas ledning i det här arbetet, säger Peter Carpelan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.