Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Stockholmarna möter körsbärsvåren efter terrorn

Anja Landmark och Kristina Jönsson i Kungsträdgården.
Anja Landmark och Kristina Jönsson i Kungsträdgården. Foto: Andrea Brask

De blommande körsbärsträden i Kungsträdgården är ett säkert vårtecken i Stockholm. I går njöt många stockholmare av de rosa blommorna, även om stämningen var speciell.

För vännerna Linda Nyholm och Filippa Öhrman är det en vårtradition att besöka Kungsträdgården när körsbärsträden börjat blomma.

– Vi är här varje år. Många kommer hit och fotar, både kompisar från skolan och familjen, säger Linda.

– Det är lite speciellt att göra det nu med tanke på terrordådet, men man måste gå vidare och kämpa sig igenom det, säger Filippa Öhrman.

Kristina Jönsson och Anja Landmark är två andra vänner som firar att våren är här. Men det molniga och kalla vädret gör ändå att vårkänslorna inte riktigt infinner sig.

– Det är något speciellt att göra det här på våren i Stockholm, även om det inte känns som vår i dag, säger Kristina och syftar på vädret.

– Samtidigt som det är fint med alla blommor sörjer jag terrordådet. Det får mig också att tänka på att samhället inte är vad det en gång var, säger Anja.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.