Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Terrormisstänkt avförd från utredning

Den andra person som har varit misstänkt för inblandning i lastbilsdådet på Drottninggatan har avförts från utredningen och förundersökningen har lagts ned, säger hans advokat till SR Ekot.

Mannen greps den 9 maj och anhölls, men häktades inte. Åklagare sade då att misstankarna hade försvagats och det därför inte fanns skäl att begära mannen häktad. Han försattes emellertid inte på fri fot utan togs i förvar eftersom det tidigare har fattats beslut om att han ska utvisas ur Sverige.

Den misstänkte gärningsmannen Rakhmat Akilov från Uzbekistan, greps några timmar efter dådet. Han är häktad misstänkt för terroristbrott. Vid häktningsförhandlingen erkände han via sin advokat.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.