Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

”Vi har i nuläget inga skäligen misstänkta”

Fyra personer har hämtats till förhör angående det misstänkta försöket till kidnappning av en polisanställds anhörig. Alla har släppts och ingen är i nuläget skäligen misstänkt.

På tisdagsförmiddagen utsattes en polisanställds anhörig för ett kidnappningsförsök. Det fick till följd att en hovrättsförhandling som har kopplingar till illegal streetracing ställdes in, enligt åklagare Anna Stråth.

Enligt uppgift till DN var den utsatta fru till en polis som har arbetat med förundersökningen.

– Fyra personer hämtades in till förhör i går kväll. De frigavs efter förhör. Vi har i nuläget inga skäligen misstänkta, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till DN.

En källa med insyn i streetracingvärlden som känner de förhörda personerna säger till DN att han är övertygad om att polisen är fel ute.

– Polisen har själva skapat det här problemet. Det finns en anledning till att streetracing har hamnat på gatan och inte bara körs på banor. Men de här människorna är inte sådana, jag skulle bli väldigt förvånad om det fanns en gnutta bevis för att det här har med streetracing att göra, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.